luni, 23 noiembrie 2009

APROAPE TOTUL DESPRE OFELIA- FLORICA HARANGUS

Photobucket Photobucket Photobucket PhotobucketPhotobucket Photobucket

http://www.radior.eu/evenimente
Seară reuşită de muzică şi poezie la NürnbergPlatforma culturală AŞII ROMÂNI e.V., împreună cu Asociaţia Casa Românească e.V., ambele din Nürnberg, au organizat în data de 4 iulie a.c. începând cu orele 18 la restaurantul românesc Volkswohl din Nürnberg o seară culturală de muzică românească şi poezie, unde cunoscutul interpret de muzică folk Săndel Spânu şi interpreta de muzică populară Ofelia Florica Haranguş, alături de actorul Hari Gromoşteanu vau întreţinut versurile poeţilor: Ionela van Rees- Zota, Felicia Feldiorean, Elena Cesar von Sachse şi Alina Arbajter.Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian UnterbergPhotobucket

-CUMPANA - CONSTANTA -

Sambata, 24 Mai 2008

Photobucket

Festivalul „Dor de cînt românesc" de la Cumpăna, la o nouă ediţieGraţiela GHEORGHE (gratiela.gheorghe@telegrafonline.ro)


Casa de Cultură din comuna Cumpăna va găzdui, astăzi şi mîine, cea de-a cincea ediţie - jubiliară a Festivalului - Concurs Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi „Dor de cînt românesc". Organizatorii festivalului sînt Consiliul Local şi Primăria comunei Cumpăna, Consiliul Judeţean Constanţa, Organizaţia Creştin-Umanitară World Vision România - Echipa Zonală Constanţa, Societatea Română de Radiodifuziune - Radio Antena Satelor şi Postul de Televiziune „Favorit".

Concursul va debuta astăzi, la ora 11.00 şi este deschis artiştilor amatori, solişti vocali din ţară, interpreţi ai cîntecului popular românesc. Participanţii vor intra în competiţie pe trei secţiuni, pe categorii de vîrstă: de la şase ani pînă la 10 ani, de la 10 ani pînă la 14 ani şi de la 14 ani pînă la 18 ani. La această ediţie s-au înscris 40 de concurenţi din cele nouă zone etno-folclorice ale ţării. Juriul este format din personalităţi ale muzicii populare româneşti, profesori universitari la catedre de muzică populară, alături de un reprezentant al Muzeului Satului Bucureşti.

Gala laureaţilor şi festivitatea de premiere vor avea loc duminică, începînd cu ora 13.00. Pe scena Casei de Cultură din Cumpăna vor urca interpreţi de renume ai folclorului românesc: Alexandru Mica, Ionela Prodan, Nineta Popa, Traian Jurchelea, Saveta Bogdan, Silvia Ene, Constantin Cîrjaliu, Elena Mimiş Trancă, Ofelia Haranguş, Cristian Ionescu, Alexandru Brădăţan - cîştigătorul trofeului din anul 2007, Bogdan Cristian Ionuţ, Lucica Mocanu, Florea Valentin, precum şi ansamblurile de dansuri populare „Româncuţa" - Cumpăna şi „Mlădiţe Cîmpinene" - Cîmpina, Prahova.

Regia artistică şi prezentarea concursului vor fi asigurate de Garofina Sologon şi Ion Dan Voicu, realizatori de emisiuni folclorice la Radio Antena Satelor. De asemenea, acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Casei de Cultură Cumpăna. „Tradiţia organizării în comuna Cumpăna a acestui festival-concurs naţional de folclor pentru tineri interpreţi este expresia unei datorii sacre pentru valorificarea unui gen artistic peren, păstrat la loc de cinste în cultura şi sufletul tuturor românilor. Dorim ca şi această ediţie să se contureze ca o reuniune artistică de excepţie, o sărbătoare prin cîntec şi pentru cîntec, a românilor de pretutindeni”, a precizat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gîju.




Photobucket




Photobucket



Photobucket


Photobucket

Photobucket



Photobucket



- SEARA DE MUZICA SI POEZIE LA - Nürnberg - Germania -

Kulturplattform Rumänische Asse e.V. Nürnberg
Photobucket

http://www.radior.eu/evenimente
Seară de muzică şi poezie la NürnbergPlatforma culturală AŞII ROMÂNI e.V., împreună cu Asociaţia Casa Românească e.V., ambele din Nürnberg, vor organiza în data de 4 iulie a.c. începând cu orele 18 la restaurantul românesc Volkswohl din Nürnberg – Höfenerstrasse 80 o seară culturală de muzică românească şi poezie, unde cunoscutul interpret de muzică folk Săndel Spânu şi interpreta de muzică populară Ofelia Florica Haranguş, alături de actorul Hari Gromoşteanu vor întreţine versurile poeţilor: Ionela van Rees- Zota, Felicia Feldiorean, Elena Cesar von Sachse, Alina Arbajter, Daniel Renon şi alţi invitaţi surpriză.
Cu această ocazie se va lansa volumul antologic de versuri „Izvoarele vieţii”, care reprezintă una dintre cele mai ample lucrări de creaţie literară aparţinând unor generaţii poetice de diferite vârste, atât din ţară, cât şi din străinătate.
Creaţiile din acest volum demonstrează, cu argumente convingătoare, că în poezia românească a anilor de tranziţie există puternice generaţii de poeţi care-şi onorează menirea de rezonatori ai epocilor prin care au trecut.
Cu adevărat dotaţi, stăpâni pe tainele creaţiei, semnatarii din această antologie, cu stiluri şi forme de creaţie diferite, uneori foarte modeste, starea de suflet este comună, acordându-şi lira, pentru ca din ea să izvorască sunetul ce-l mai pur cu putiinţă, care să atingă sufletul cititorului, pentru a-i aduce clipe de linişte, de regăsire, patriotism şi fericire.
Muzică şi poezie, într-un loc care te face să te simţi ca la „mama acasă”, unde autorii mai sus menţionaţi îşi vor face cunoscute cărţile, valsând pe ritmuri de chitară, rime şi nostalgia versurilor de acum şi...altădată.
Ionela van Rees-Zota
Joomla "wookie mp3 player 1.0 plugin" by Sebastian Unterberg
Photobucket

http://www.rumaenischeasse.eu/
Seară reuşită de muzică şi poezie la NürnbergPlatforma culturală AŞII ROMÂNI e.V., împreună cu Asociaţia Casa Românească e.V., ambele din Nürnberg, au organizat în data de 4 iulie a.c. începând cu orele 18 la restaurantul românesc Volkswohl din Nürnberg o seară culturală de muzică românească şi poezie, unde cunoscutul interpret de muzică folk Săndel Spânu şi interpreta de muzică populară Ofelia Florica Haranguş, alături de actorul Hari Gromoşteanu au întreţinut versurile poeţilor: Ionela van Rees- Zota, Felicia Feldiorean, Elena Cesar von Sachse şi Alina Arbajter.


MUZEUL SATULUI


Photobucket
Photobucket

http://www.muzeul-satului.ro/sfvalentin.php
12:15 Cântecele primăverii - muzică populară
Ansamblul folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza", Câmpina
Grupul vocal "Mlădiţe câmpinene", coordonator Ofelia Florica Haranguş
Photobucket

- RADIO CIOCARLIA - LONDRA -

In curand 5 interviuri cu 5 mari artisti romani, Nicu Alifantis, Maria Dragomiroiu, Marina Voica, Gabi Dorobantu si Ofelia Florica Harangus.
Marina Voica are o continuare la piesa "Intr-un colt de cafenea"- se numeste "Apartament 23" si o canta a capela ascultatorilor radioui.
Veti afla si ce a mai facut Nicu Alifantis in ultimii 4 ani si ce pregateste, precum si un mesaj special adresat ascultatorilor radioului.
Gabi Dorobantu a raspuns intrebarii mele "Despre ce gara este vorba si cat de mica este gara", iar interviul cu Ofelia Florica Harangus se desfasoara intr-o gara - eu in tren, ea pe peron, sincronizare imperfecta, eu am incurcat ora de plecare si interviul s-a desfasurat pe ultima suta de metri.
Daca sunteti ascultatori, veti afla si de ce Phoenix-ul s-a destramat, parerea lui Mircea Baniciu acordata in exclusivitate radioului Ciocarlia - si detalii despre lansarea noului album "Esarfa", lansare ce a avut loc pe 3 iulie in Bucuresti.
Avem si doi colaboratori noi - casele de discuri Nova Music si Roton, ce ne vor trimite cele mai noi melodii ale lor, pentru ca trebuie sa fim la curent cu muzica actuala din Romania, neuitand insa de muzica veche romaneasca.
Asa ca...nu vei regreta daca vei fi ascultator

Lia- RADIO PHOENIX-

Multumim artistilor alaturi de Radio PhoenixDragi ascultatori, permiteti-ne sa va prezentam oamenii extraordinari care ne-au facut deosebita onoare sa fie alaturi de radioul nostru, si de dumneavoastra, ascultatorii, prin ceea ce realizeaza si prin sufletul pe care il pun in tot ceea ce au creat si ne ofera.Multumim doamnei Felicia Feldiorean pentru minunatele poezii pe care ni le daruieste, doamnei Ofelia Florica Harangus pentru modul in care aduce aproape de inimile noastre muzica populara romaneasca, folclorul autentic, domnului Sandel Spinu pentru incantarea sufletelor noastre si pastrarea sensibilitatii prin minunata sa muzica folk, domnului Liviu Adrian Sandu pentru arta pe care o aduce atat de aproape noua, in minunatele sculpturi realizate.
Va multumim!



RADIO DOR DE TARA - RDT-
Friday, January 18 2008 @ 04:50 PM CET
Photobucket

Vizualizari 1,257
Editia de vineri, 25 ianuarie o va avea ca invitata pe Ofelia Florica HARANGUS si pe eleva dansei Andreia NICULAIE la emisiunea "Dor de cantec romanesc"!Melodiile doamnei Ofelia HARANGUS pastrate cu grija in camera sufletului, vor fi daruite voua radioascultatorilor RDT!
Photobucket

CASA DE CULTURA - CAMPINA- PRAHOVA -
Photobucket
Photobucket
Prezentare Casa de culturaIntenţia construcţiei unei case de cultură există, conform documentelor, din anul 1958, când se acordă, din partea Ministerului Învăţământului şi Culturii, un Aviz asupra proiectului „Sală de festivităţi la Câmpina” (în oct. 1959, se acordă autorizaţie pentru conservarea construcţiei sălii de festivităţi). Abia la 5 ianuarie 1961 este emisă Autorizaţia pentru executare de lucrări la Construcţia Casei de Cultură Raională Câmpina, în strada Griviţei colţ cu str. Câmpineanu (preşedinte la Sfatului Popular al oraşului: Gh. Ilioiu).Tot din izvoarele istorice scrise aflăm că, începând cu 1 martie 1974, Casa orăşenească de cultură Câmpina, str. Griviţei nr. 95, este instituţie cultural-educativă cu personalitate juridică subordonată Consiliului popular orăşenesc.Prin Hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Câmpina, instituţia, cu personalitate juridică, devine în 1996 Casa Municipală de Cultură Câmpina «Geo Bogza».Clădirea a fost, de la început, concepută ca sală de spectacole cu 770 de locuri, plus anexe şi utilităţi. O sală de cca 150 de locuri, la etaj, este destinată altor tipuri de manifestări culturale şi ştiinţifice.La momentul actual, activitatea Casei Municipale de Cultură se desfăşoară pe două dimensiuni: cercurile şi cursurile din domeniul educaţiei permanente şi atelierele cu profil artistic.Pentru primul domeniu, instituţia oferă publicului cursuri de pregătire profesională pentru operare PC cf. sistem ESDL, alimentaţie publică (ospătari-bucătari, ospătari-barmani, cofetari-patiseri, vânzători), construcţii (fierari-dulgheri, zidari-faianţari, zugravi-vopsitori, tâmplari-parchetari, tinichigii-geamgii) şi cursuri de interpretare muzicală.
TOPActivitati culturale si artistice
Photobucket
- dansuri populare - Ansamblul Folcloric «GHIOCELUL», înfiinţat în anul 2000, timp în care a desfăşurat o amplă activitate concretizată în trofeele şi premiile obţinute la festivaluri şi concursuri, atât din ţară, cât şi din străinătate. Prin joc şi cântec, entuziasm şi artă, tinerii artişti ai ansamblului transmit pura şi adevărata valoare a tradiţiei româneşti. Ansamblul este format din 12 perechi de tineri dansatori, orchestră şi solişti vocali care interpretează cântece şi jocuri specifice zonelor folclorice româneşti.- muzică populară - Grupul muzical folcloric «MLĂDIŢE CÂMPINENE» înfiinţat şi condus de Ofelia Florica Haranguş.Photobucket
- teatru- creaţie literară (Cercul literar «Geo Bogza»: atelier de scriere creativă, cenaclu literar); se editează publicaţia culturală lunară «Revista Nouă» - ediţie electronică http://revistanoua.50gigs.net - redactor-şef Florin Dochia; «Revista Nouă» este membră a Asociaţiei Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER) şi a Asociaţiei Revistelor şi Publicaţiilor Europene (ARPE)- educaţie plastică (expoziţii)- educaţie muzicală (concerte).Manifestările artistice sunt destinate publicului câmpinean, dar şi celor din tară şi străinătate, datorită participării la festivaluri şi turnee de gen.
Manifestări tradiţionale- Concursul de creaţie literară «Geo Bogza» (mai)- Festivalul folcloric «HORA PRAHOVEANĂ» (iunie)- Tabăra de pictură «Câmpina, dragostea mea» (iulie)- Târgul de artă (iulie, septembrie)- Serbările toamnei (septembrie)- Concursul de pictură «Câmpina 24h» (septembrie)- Galele APLER (noiembrie)
TOPAdrese de contactCasa Municipală de Cultură Câmpina "Geo Bogza"Str. Griviţei, nr. 95, 105600 Câmpina


- CULTURA -


Photobucket

Poezia şi muzica, împreună la Bucureşti şi Madrid...
Kasandra Kalmann-Năsăudean
Última actualización 28/09/2009@12:34:59 GMT+1
Sâmbătă, 26 septembrie 2009, începând cu orele 17, la Casa de Cultură a Ministerului Administraţiei şi Internelor din Bucureşti, a avut loc, lansarea volumului de proză şi poezie, "Florile Inimii”, apărut la editura Anamarol, sub semnătura Ecaterinei Cîmpean, unul dintre fondatorii postului de radio, ProDiaspora şi a lui Costel Măgureanu, redactor al ProDiaspora, eveniment care a fost un succes neaşteptat.
Prezentarea evenimentului a fost efectuată de către Geo Călugăru, iar lansarea cărţii s-a desfăşurat în prezenţa mai multor personalităţi din lumea muzicii româneşti, personalităţi politice, precum şi prieteni ai postului de radio, ProDiaspora care, de curând emite şi din Madrid.

Au cântat: Cristian Roman, Georgeta Constantin, Maria Gheorghiu, Marius Ionescu, Ofelia-Florica Haranguş, Ioana Sandu, Maria Chislean şi Trupa Dor Vlăscean.
De asemenea, au recitat poezii: actriţa Doina Ghiţescu, poeta, Rodica Elena Lupu, Sergiu Apetrei şi desigur, Ecaterina Cîmpean.

Lansarea cărţii a fost secondată de o expoziţie de pictură, "Luminând în zi, luminând în noapte”, al pictorului băcăuan, Sergiu Apetrei, iar cuvântul de încheiere a evenimentului a fost susţinut de către realizatorul de emisiuni de muzică populară şi romanţe şi Director de programe al radio ProDiaspora, Florin Racoci.

Evenimentul a fost organizat de către postul de radio ProDiaspora, în colaborare cu Editura Anamarol şi Casa de Cultură a Ministerului Administraţiei şi Internelor din Bucureşti.

Photobucket






Sarbatorile de Iarna vor fi celebrate la Campina prin organizarea, de catre Primarie si Consiliul Local, a unor spectacole deosebite, sub denumirea "Decembrie la Campina". Alesii campineni pregatesc localnicilor multe surprize. Astfel, cei mai mici locuitori ai orasului se vor bucura sa-i intampine, pe 24 decembrie, pe spiridusii lui Mos Craciun, care vor ajunge pe Bulevardul Carol, la ora 11.00, cu mare zarva, cu tolba plina de povesti si cu surprize. Nici Mos Craciun nu va lipsi si isi va face aparitia magica in centrul orasului, la ora 17.00, intr-o sanie autohtona cu zurgalai incarcata cu daruri pentru cei mici, iar Renul Vasile va aduce zambetele si voia - buna, prezentand in Ajunul Craciunului un concert de colinde sustinut de Mircea Bodolan, Tatiana Stepa si Ducu Bertzi.
In noaptea de Revelion, va fi organizat un concert in aer liber, care va incepe la ora 20.30. Astfel, campinenii vor avea ocazia sa-i asculte si sa petreaca in noaptea dintre ani alaturi de Florica Harangus, Adela Dumitrache, Valeria Mihali, The Sixteens si Adrian Enache, iar dupa focul de artificii de la ora 24.00, vor petrece, in noul an, alaturi de trupa Iris.

Nota : Articol preluat din cotidianul -Pravova-

Niciun comentariu: