marți, 26 aprilie 2011

= GANDURI- VASILICA GHITA - ENE -


http://forum.apiardeal.ro/index.php?PHPSESSID=9861e21d1e6ad407de570...

*-Vasilica Ghita-Ene - spunea deunazi: "Exista o calitate a ţăranului român pe care boierii neamului, vechi sau noi, (că tot un drac par a fi), o numesc înţelepciune, străinii - mămăligă ce nu face bum, iar eu, reporterul cârcotaş, o consider scârbă naţională."

*-Ene Vasilica-"Plouă peste rănile mele deschise/,Mă spală de vise, croieşte drumuri închise./ Lângă mine îşi aşterne sălaş,/Pustnicul,/Fără chip şi urmaş !"

*- Ene Vasilica -,,Sunt tristă, ca tristeţea însăşi...tânjesc după sinceritate, mi-e silă de-atâta făţărnicie...şi în general, mi-am pierdut încrederea în om ! Mi-este ruşine de animale, îmi vine să plâng când mă uit în ochiii lor : îmi doresc să am bani că pot lucra pentru ele fără să le cer nimic , doar să mă lase în prejma lor!''

*-Ene Vasilica-,,Ca Dumnezeu are dreptate mare cand ne da de nu putem duce. Omul este o creatie inteligenta dar extrem de lipsita de umanism. Parca scapa din mainile Creatorului !''

*- Ene Vasilica -Din roşu, maro/Din verde, galbui/Fructele toamnei, pe geamuri haihui./Gutuie răscoaptă,/O prind, o miros,/O simt până la os !

*-Ene Vasilica- La mine mă gândesc ; faptul că timpul trece şi nu întodeauna în favoarea mea, mă face să intru în panică pe 11 septembrie !

* -Ene Vasilica -Prietenia, spun unii, e floare rară,In primăvara vieţii ne-nfăşoară,La bătrîneţe rezistă doar aceea care,S-a înălţat pe adevăr şi renunţare !

-INTREBARE- :
-Ce detesta Ene Vasilica cel mai mult la tine?

-RASPUNS-:
* -Ene Vasilica - E prea mult spus...detest ! Cuvântul acesta îl foloseşti când este vorba de duşmani ; la aceştia defectele sunt detestate. La prieteni, defectele sunt calităţi care mai au nevoie de îmbunătăţiri !

* - Ene Vasilica- Mă gândesc la sufletul cărţii mele viitoare care încă nu s-a aşezat total . Se află în stare de zbucium, şi deşi este gata, se agită, încă. Aşteaptă un semn de la timp şi de la realitatea pe care o oglindeşte . Poetul, e-n clocot !

* -Ene Vasilica- Când eram mai tânără, scriam poezii de dragoste, Chiar şi când luptam ,mă avântam pe altarul iubirii ; Acum mă împotrivesc precum o pacoste, Mânată de ură de parcă aş trăi , obligatoriu, pe jar. Aştept aplauze, ca şi ceilalţi adulţi ! În jurul meu, tinerii se sărută !

* -Ene Vasilica -Ce să zic ..., cosmogonia ca cosmogonia, induce absolutul charismatic al oului care poate fi şi lună şi noapte, şi soare , şi zi, de unde şi dilema ..."care a fost întâi , oul sau găina ?!"

* -Ene Vasilica -Mă gândesc la câte vorbe despre SFÂRŞIT consumă muritorul..., este frica aceasta dorinţa omului de a stăpîni DESTINUL ?! Eu zic...da ? Descoperă, însă, la finalul cel mic, adică cel numai al lui, că s-a zbătut, ca peştele pe uscat, tot timpul, în loc să înoate în direcţia pe care a obţinut-o chinuitor !

*-Ene Vasilica- Am revenit dintr-o zonă aproape ireal de frumoasă ; Dumnezeu mă iubeşte , dacă m-a trimis pe acolo ! Varlam de Buzău este numele unui ţinut care trebuie reţinut !

*-Ene Vasilica- Mai degrabă , un personaj misterios care ştie tot despre lumea din jur, şi cea la vedere, dar mai ales cea bănuită a păstra secretele omenirii ! Varlaam, aşa îmi place să scriu cuvântul, cu doi de a, zona asta a Buzăului, arată precum ar arăta personajul ! Fericiţi cei care trăiesc pe acolo....au poluare, ZERO !

*-Ene Vasilica -Aş vrea să pot să-mi îmbrăţişez duşmanii, declaraţi sau nu,...ar fi o victorie pentru sufletul mau chinuit de o vină asumată, fără să mă simt , însă,vinovată; mi-este frică de să declar direct celor vizaţi gândul meu, pentru a nu crea o altă reprezentare , nereală a mea , cum că, neapărat, am nevoie de iertare pentru a mă prezenta, în faţa lumii mai curată decât sunt !

*-Ene Vasilica -Am avut o revelaţie...copilul meu se coace într-un ritm care-mi scapă...nu l-am avut niciodată...,ritmul acesta,...nici nu ştiu dacă să mă bucur,la fel nu ştiu dacă să disper,ştiu doar că timpul îl aduce înaintea mea...va deveni, încet, încet, înaintaşul meu, va începe, dacă nu o face deja, să mă educe, ca un părinte ce se dovedeşte a fi grijuliu cu fiul lui ! Îmi place ?!

*-Ene Vasilica- Mă doare o pierderea unor sentimente, fie ele şi ale altora !Oamenii nu merită dragostea, pentru că atunci când o au o duc la târgul de amintiri şi-o vând ieftin celor care se amuză cumpărând sentimentele altora ! Sunt colecţii întregi depozitate aiurea!

*-Ene Vasilica- La cât de greu îmi este să plec de acasă , pe teren,prin ţară, la cât de bine mă simt pe acolo pe unde ajung şi la cât de fericită mă întorc la cuibul meu chiar dacă , uneori, nu are tot ce-i trebuie ! Obişnuinţa naşte statornicie, chiar dacă-i monotonă !

*-Ene Vasilica- Mă gândesc la cât e de frumos afară / Şi cât de mult a cheltuit al nostru Dumnezeu / Să şteargă din natură, acum, că-i primăvară / Păcatul Omului Ales ca Semizeu !

*-Ene Vasilica- Mă gândesc la cât de mare mi-a crescut băiatul, la cât de mult m-am încărcat, eu , cu timp, nu cu bătrâneţe...şi că, în general, învăţăm , noi, bătrânii, de la generaţiile acestea de tineri, curajul, libertatea ...este extraordinar şi is

*-Ene Vasilica- Mă gândesc la câtă agitaţie am avut, de ceva vreme, şi la ce repede s-a consumat sărbătoarea...,prima zi...am avut o oboseală plăcută, sem că, doar muncind din greu simţi viaţa. Apoi, ca răsplată, am zărit caisul de la poartă...ÎNFLORIT !

*-Ene Vasilica -E primăvară iar, am totu-n buzunar / Şi-o iau haihui prin lume / Va iau pe toti cu mine. / Avem de insemnat o cale, /De-mpodobit si de pictat o-ntreaga vale. / Iar zvonul de natura inebuneste , iara / Din moarte Invierea , lumina o strecoara.../ Si ne inunda viata, din somnul greu, pornita / Tipam de bucurie, departe de ispita ! Vasilica Ghita Ene

*-Ene Vasilica- De dor sunt pline stelele, Şi de lehamite surcelele. Când omul a atins o stea, Nemuritor se-nscrie pe-orbită ca şi ea ! Doar că nu ştie că se moare şi în cer, Căci nestatornic omul e-ndrăgostit numai de el !

*-Vasilica Ghita-Ene -Realizator emisiunea REPERELE ZILEI -proiect personal-la Societarea Romana de Radiodifuziune -Bucuresti -Romania .De 31 de ani , in acelasi loc de munca ,la Radio Antena Satelor .

*-Vasilica Ghita - Ene afirma ca realizeaza - ,,O emisiune de doua ore de informatii la zi , comentate , prezentate , muzica si dezbateri pe teme prioritare pentru lumea satului .

*-Nu pot sa spun ca sunt total multumita ,sau tot timpul , sau ca am toata libertatea editoriala din lume ,dar ma simt in miezul vietii! Ma ajuta si muzica mea preferata , cea populara si faptul ca fac ceea ce imi place ,adica , presa !''-


-In delegatie ..... BRAZILIA ....



-Brazilia.....

Niciun comentariu: