sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Ecouri -LANSARE DE CARTE =RITA DRUMES= = MA IARTA CA TE-AM IUBIT ==


Rita Drumeş, autoarea sensibilului volum de versuri „Mă iartă că te-am iubit”
http://www.radiosoul.net/1_6_Rita-Drumes.html


http://ro.netlog.com/go/out/url=http://ritadrumesct.blogspot.com/2010/11/seara-poeziei-si-emotiilor-la-cenaclul.html

= TELEGRAFUL- Constanta =

http://us.mg4.mail.yahoo.com/dc/launch?.gx=1&.rand=dif8o46cj37iq

Sambata, 20 Noiembrie 2010
Seara poeziei si a emotiilor, la Cenaclul "Mihail Sadoveanu"
69


Intalnirea de lucru a cenaclului literar "Mihail Sadoveanu" din cadrul Cercului Militar Constanta s-a desfasurat, joi seara, sub semnul poeziei si al geniului protector al lui Adrian Paunescu, in memoria caruia omul de cultura Constantin Lamureanu a pregatit un emotionant moment poetic, sub genericul "Lumina, lupta, libertate. La Adio, Tu!".














Evenimentul, moderat de Aurel Lazaroiu, a continuat cu emotii intense pentru o tanara profesoara din localitatea Corbu, Daniela Varvara, care si-a facut debutul literar supunand criticii constructive a "seniorilor" de la "Mihail Sadoveanu" cateva dintre poeziile sale, ipostaze sensibile ale eului, proiectii ideatice ale spatiului de provenienta. De emotii a avut parte si autoarea volumului "Ma iarta ca te-am iubit", Rita Drumes, care, desi nu se afla la debut - volumul sau de proza "Staccato. Franturi de viata" a vazut lumina tiparului in urma cu doi ani - a trebuit sa faca fata provocarii de a aparea in fata noilor sai colegi de la Cenaclul "Mihail Sadoveanu". Prezentarea sensibilei carti de poezie, izvorata din preaplinul trairilor autoarei - iubire, fericire, speranta, tristete, dezamagire - a fost facuta de profesoara de limba romana si traducatoarea Gunner Akmola, cea care semneaza si prefata cartii, cuvantul redactorului de la "Moldova literara", Simina Silvia Scladan - cea care a scris postafata - fiind rostit de Maria Antonescu. Iar daca Danielei Varvara i s-a lansat invitatia de a scoate un volum la editura "Nelinisti metafizice", condusa de Constantin Lamureanu, Alexandru Birou i-a adresat Ritei Drumes invitatia de se alatura Ligii Scriitorilor din Romania (LSR), Filiala Constanta, la conducerea careia se afla.







Cu toate ca intalnirea de joi a debutat sub semnul poeziei, ea s-a incheiat cu muzica si cant, interpreta de muzica populara din Prahova, Ofelia-Florica Harangus, prietena "la distanta" a Ritei Drumes, oferind publicului cateva cantece populare emotionante.

In imagine : Nina Vizireanu -grafician , Rita Drumes -Poet ,subdemnata si Cristina Rusu -Constanta - 18-Nov.-2010-





















Rita Drumeş, autoarea sensibilului volum de versuri „Mă iartă că te-am iubit”








Întâlnirea de lucru a cenaclului literar „Mihail Sadoveanu” din cadrul Cercului Militar Constanţa s-a desfăşurat, joi seară, sub semnul poeziei şi al geniului protector al lui Adrian Păunescu, în memoria căruia omul de cultură Constantin Lămureanu a pregătit un emoţionant moment poetic, sub genericul „Lumină, luptă, libertate. La Adio, Tu!”.
Evenimentul, moderat de Aurel Lăzăroiu, a continuat cu emoţii intense pentru o tânără profesoară din localitatea Corbu, Daniela Varvara, care şi-a făcut debutul literar supunând criticii constructive a „seniorilor” de la „Mihail Sadoveanu” câteva dintre poeziile sale, ipostaze sensibile ale eului, proiecţii ideatice ale spaţiului de provenienţă.










De emoţii a avut parte şi autoarea volumului „Mă iartă că te-am iubit”, Rita Drumeş, care, deşi nu se afla la debut - volumul său de proză „Staccato. Frânturi de viaţă” a văzut lumina tiparului în urmă cu doi ani - a trebuit să facă faţă provocării de a apărea în faţa noilor săi colegi de la Cenaclul „Mihail Sadoveanu”. Prezentarea sensibilei cărţi de poezie, izvorâtă din preaplinul trăirilor autoarei - iubire, fericire, speranţă, tristeţe, dezamăgire - a fost făcută de profesoara de limba română şi traducătoarea Gunner Akmola, cea care semnează şi prefaţa cărţii, cuvântul redactorului de la „Moldova literară”, Simina Silvia Şcladan - cea care a scris postafaţa - fiind rostit de Maria Antonescu. Iar dacă Danielei Varvara i s-a lansat invitaţia de a scoate un volum la editura „Nelinişti metafizice”, condusă de Constantin Lămureanu, Alexandru Birou i-a adresat Ritei Drumeş invitaţia de se alătura Ligii Scriitorilor din România (LSR), Filiala Constanţa, la conducerea căreia se află.
Cu toate că întâlnirea de joi a debutat sub semnul poeziei, ea s-a încheiat cu muzică şi cânt, interpreta de muzică populară din Prahova, Ofelia-Florica Haranguş, prietenă „la distanţă” a Ritei Drumeş, oferind publicului câteva cântece populare emoţionante.

Niciun comentariu: